Varianter av chiptuning

Vi selger totalt fire varianter av chiptuning. To forskjellige typer til både bensin og diesel. Her kan du lese om de forskjellige alternativene.

chiptuning

1. Chiptuning med modul (boks) til diesel og bensin

Dette er den varianten vi har solgt mest av og har vært den mest populære formen for tuning i årevis. Det er en ekstern enhet som kobles til en eller to kontakter i motoren. Alt etter hvilken løsning motoren din krever. Noen trenger kun en tilkobling på dieselpumpen, mens andre krever i tillegg en tilkobling på en enhet som styrer lufttilgangen til turboen. Alle bensinmoduler kobles til to steder og styrer hhv. tilgangen til drivstoff og hvor mye luft turboen får.

Diesel:
Bensin:

Tuningmodul til bensinmotorer er et relativt nytt produkt som bygger på tuning av dieselmotorer på samme måte. Den kobles enkelt til av deg selv og kan fjernes når som helst av deg selv. Det er ingen spor etter tuning idet den er fjernet. Gir en betydelig økning i effekt og dreiemoment. Dette er en avansert digital modul som tilpasses hver enkelt motor og ikke en analog løsning som ukritisk endrer styring likt for alle biler. Den har flere forskjellige chiptuning programmer som brukeren kan benytte. Fås også med fjernkontroll for å slå av og på. Dette er et produkt som er utprøvd gjennom mange år og mange tusen solgte enheter.

chiptuning

2. Chiptuning med chiptuningcomputer (RTS) til diesel og bensin

RTS Chiptuning er det enkelte kaller "ekte" chiptuning ved at man endrer en rekke parameter i bilens "hjerne" slik at får en betydelig effekt- og momentøkning og bedre økonomi. Chiptuning gjøres ved at man bruker en liten tuningcomputer vi kaller RTS, som også gjerne kalles CPC PPC OBD SERIELL SPD hos andre leverandører, til å lese ut originalprogrammet fra motoren med. Dette gjøres suverent enkelt ved å sette kontakten i bilens diagnosekontakt som praktisk talt alltid befinner seg i underkan av rattet i bilen. Deretter endrer vi oppsettet i programmet fra bilen. Dette blir lagret i chiptuningcomputeren sammen med originalprogrammet.

Diesel:
Bensin:

Så laster man inn det endrede programmet inn i bilens hjerne og effekten øker kraftig. Det geniale er at man i chiptuningcomputeren har lagret både originalprogrammet og programmet som er chippet. Med tradisjonell chiptuning gjort på verksted eller lignende har man ingen styring med dette selv og må gjerne betale like mye som det kostet å få chippet bilen for å få justert tilbake til det originale programmet ved behov for det. Med RTS chiptuning fra oss kan man selv velge å laste inn originalprogrammet akkurat når man vil og så bytte ut igjen med det som er chippet når man ønsker det. Chiptuningcomputeren følger med i prisen og du har da originalprogrammet og det chippede programmet alltid tilgjengelig. detaljer om installasjon